Om oss

Copyright © Marianne Teinert

Välkommen till Kennel Heslaby


 
Jag träffade min 1:a Bearded Collie 1984 och blev stormförtjust. Hon kom från kennel Bima. Jag tog kontakt med Bibbi på kennel Bima, men där fanns inga valpar planerade just då, utan istället fick jag kontakt med Elisabeth Pettersson på kennel Lännaby och i februari 1985 kom Lännaby Nina till oss, och det blev min stamtik. 


Jag började ställa ut och tillbringade mycket tid på brukshundsklubben och intresset för att ta en valpkull ökade. Jag gick på kurs i genetik tillsammans med några uppfödare i Norrtälje och kände mig till sist mogen för min första valpkull och 1988 fick jag min 1:a valpkull efter Lännaby Nina och Farmarens Black Rin Tin Tin.


Gos d`Atura Catala såg jag för första gången på världsutställningen i Köpenhamn 1989. Hundens utseende tilltalade mig, det berodde säkert på att dom påminner lite om Beardisen som jag haft sen 1985. Vid den tiden fanns det inga Gos i Sverige. Den första som kom hit togs in av Kennel Marengo 1997 från Finland. 2001 kom Tora till oss direkt från Spanien, hon var dräktig och i september 2001 fick jag min 1:a Gos-kull. Med henne började min uppfödning av Gos.


Det har gått bra för mina valpar dom har nått stora framgångar i utställnings och lydnadsringen ( tack alla duktiga valpköpare). Vill du titta på resultaten, så kan du gå in under respektive ras.

 


Just nu har vi inga uppfödningsplaner